Skip to main content

Vandringsresa till Annapurna Base Camp

OBS! Denna resa skräddarsyr vi endast på förfrågan i dagsläget så använd kontaktformuläret eller skicka ett mail direkt till info@himalaya-specialisten.se för att göra en bokningsförfrågan med valfria datum. Paketet kan ändras och utformas utifrån ert önskemål. OBS!

Vandringsresa Annapurna Base Camp (ABC) - 18 dagar

Annapurna Base Camp är en populär vandring bland vandrare och går som den låter i Annapurnaregionen. På den här vandringen så går vi upp till 4130 meter då vi anländer till Annapurna Base Camp. Vi går också förbi Machapuchare Base Camp på vägen upp och får se Machapuchare på väldigt nära håll. Vi ser också Annapurna 1, 2, 3 och South. Plus flera andra stora toppar till som sträcker sig över 7000 meters höjd.   

Vår vandring tar oss också förbi Ghorepani och Poon Hill som ligger på ca. 2874 respektive 3210 meters höjd över havet och redan här får vi ta del av en riktigt vacker utsikt. Den här vandringen är lite enklare men den kräver ändå god fysik. Stora delar av vandringen har ordentliga och rejäla trappor som vi vandrar på och vi går genom flera mysiga och vackra byar. Och som på alla andra vandringar så är naturen helt hänförande.

På slutet av vandringen innan vi tar oss tillbaka mot Pokhara så finns det möjlighet att bada i en varm källa efter vägen. Vilket brukar vara mycket uppskattat efter fler dagars vandring för att mjuka upp kroppen och lederna igen.

Här nedan följer bilder och vårt dagsprogram. Kika gärna på fliken hotell också för att läsa mer om boendet på vandringen. Kontakta oss för mer information eller bokning så hjälper vi er. Vi kan även skräddarsy ett paket till er utifrån era önskemål.

KLICKA PÅ FLIKEN DAGSPROGRAM NEDAN FÖR ATT SE PROGRAMMET DAG FÖR DAG.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Skandinavien - Katmandu

Vi börjar vi vår resa mot Katmandu från den flygplats vi valt att resa ut ifrån.

 • Dag 2. Anländer Katmandu

Vi anländer till Katmandu och möts upp av vår lokala representant på plats som tar oss till vår transfer och sedan vidare till vårt hotell. Vi checkar in och efter en lång flygning kan det vara skönt att koppla av en liten stund på hotellet innan vår guide tar oss ut och visar vart vi kan äta, växla pengar och ta ut pengar i bankomat etc.

 • Dag 3. Stadsrundtur Katmandu

Vi startar dagen med frukost. Idag gör vi en rundtur i staden och tittar på tempel och insuper den nepaleiska kulturen. Vår guide tar oss runt till flera olika sevärdheter och vi äter lunch till självkostnadspris. Efter dagens tur är det sedan fria aktiviteter. Vår guide hjälper er med allt ni kan tänkas behöva hjälp med. Kanske ni behöver handla lite utrustning på kvällen inflr resan? 

 • Dag 4. Katmandu - Pokhara - Nayapul - Tikhedungha

Vi börjar dagen med frukost och sedan beger vi oss med vår guide ut mot inrikesflygplatsen. Sedan tar vi ett morgonflyg till Pokhara och njuter av utsikten från planet. Flygtiden är ungefär 25 minuter så det går väldigt snabbt jämfört med 9 timmar ifall man åker buss. Väl framme så tar vi oss direkt till Nayapul där vi sedan påbörjar vår vandring. Det är en väldigt vacker natur och vandringen idag är inte så tuff. En lagom start på vandringen. Vi spenderar natten i Tikhedungha.

Vandringstid: Ca. 3 timmar  

 • Dag 5. Tikhedungha - Ghorepani (2840 m)

Efter frukosten vandrar vi vidare i riktning mot Gorephani. Det blir en ganska brant stigning direkt upp mot byn Ulleri. Sedan så stiger det succesivt mer och vi vandrar genom fina rhododendronskogar. Vi passerar Banthanti och Nangenthanti innan vi slutligen når Ghorepani som ligger 2840 meter över havet. Ghorepani är en stor och fin by med en riktigt fin utsikt och lite små shopping finns här. Bland annat kan man köpa secondhand böcker ifall man behöver något att läsa efter vägen. Vi spenderar natten här. 

Vandringstid: 6 timmar  

 • Dag 6. Poon Hill (3210 m) - Tadapani (2710 m)

Vi startar dagen tidigt med att gå upp till Poon Hill med pannlampor för att uppleva soluppgången från 3210 meter. Detta är mycket vackert. Vi tar med oss lite vatten, frukt och snacks så vi klarar oss för att sedan gå ner till Ghorepani igen för frukost efteråt. Efter frukosten tar vi oss vidare genom skog igen och passerar efter en stund Deurali. Här kan det passa att äta lunch. Sedan tar vi oss vidare till Tadapani där vi spenderar natten. 

Vandringstid: 5-6 timmar

 • Dag 7. Tadapani - Chomrong (2040 m)

Idag går vandringen mot Chomrong. Chomrong är en mycket vacker by och här är det lämpligt att fylla på med snacks och förnödenheter då priserna på varorna är bättre här då bilvägen finns i närheten. Dagens vandring är ganska lätt och vi anländer i bra tid till byn.

Vandringstid: 4,5 timmar

 • Dag 8. Chomrong - Doban (2505 m)

Idag börjar vi vandringen genom att gå brant ner mot Chomrong Khola för att passera en gångbro som går över en flod. Och sedan upp igen lika långt som vi precis gick ner. Vi går genom en bambuskog och kommer så småningom fram till Doban där vi spenderar natten. 

Vandringstid: 6 timmar 

 • Dag 9. Doban - Deurali (3300 m) 

​​​​​​​ Idag blir det en kortare vandring och vi går långsamt för att börja acklimatisera oss till höjden då vi idag går upp till 3300 meter. Vi går genom bambuskogar och rhododendronskogar och kommer slutligen fram till Deurali efter att vi passerat Himalaya. 

Vandringstid: 4 timmar 

 • Dag 10. Deurali - Annapurna Base Camp (4130 m)

​​​​​​​Nu är det dags för den stora dagen. efter frukost beger vi oss iväg mot Annapurna Base Camp. Vi kommer först fram till Machapuchare Base Camp på ca. 3700 meter och fortsätter sedan mot Annapurna Base Camp. Nu upplever vi bergen på väldigt nära håll och är omgiven av vackra bergstoppar överallt. Det är magiskt. Väl framme i Annapurna Base Camp så spenderar vi natten här.

Vandringstid: 4 timmar

 • Dag 11. Annapurna Base Camp - Bamboo (2350 m)

​​​​​​​Vi går upp tidigt idag innan soluppgången och njuter av de magnifika bergstopparna när solen är på väg upp. Sedan äter vi frukost och beger oss ner mot vegetationen och byn Bamboo igen. Här spenderar vi natten. 

Vandringstid: 7 timmar

 • Dag 12. Bamboo - Jinhu (1500 m) (Varma källorna ni kan bada i)

Nu tar vi sikte på de varma källorna i Jinhu. Vi går först till Chomrong som vi varit i tidigare och fortsätter sedan ner en annan väg vi inte gått på innan mot Jinhu. Väl fram så stannar vi för natten och det finns nu möjlighet att mjuka upp musklerna i de varma källorna. 

 • Dag 13. Jinhu - Nayapul (1010 m) - Pokhara

​​​​​​​Sista dagen på vandringen idag och vi börjar efter frukost att vandra mot Nayapul för att sedan ta oss tillbaka mot Pokhara med bil/buss. Det är en lätt och smidig vandring som väntar idag. Väl framme i Pokhara är det fria aktiviteter och kanske en välförtjänt vila som gäller? Pokhara är fylld av aktiviteter så kolla gärna med vår guide om tips på aktiviteter eller restauranger.

Vandringstid: 6 timmar. Bilfärd: 2 timmar 

 • Dag 14. Pokhara

​​​​​​​Idag vilar vi oss från vandringen och återhämtar oss. Pokhara är en trevlig och mysig turistort som är mycket lugnare och tystare än Katmandu. Strosa runt i samhället och shoppa och kanske ta en välförtjänt massage efter vandringen? Fråga vår guide om rekommendeationer över saker att hitta på. Det finns även paragliding för den som önskar det.

 • Dag 15. Pokhara - Katmandu

​​​​​​​Idag reser vi från Pokhara till Katmandu och väl där checkar vi in på vårt hotell. Vi tar ett tidigt plan på morgonen efter frukost. Väl framme i Katmandu är det fria aktiviteter resten av dagen och det kan vara ett bra tillfälle för lite shoppning för den som önskar det. 

 • Dag 16. Stadsrundtur Katmandu

​​​​​​​ Ytterligare en rundtur i staden för att besöka de monument vi inte hann med på första stadsrundturen. Vi besäker tempel och tittar på nepalesisk arkitektur.

 • Dag 17. Katmandu - Skandinavien

​​​​​​​ Idag hjälper vår guide oss ut till flygplatsen i vår transfer och vi beger oss mot Skandinavien igen.

 • Dag 18. Ankomst Skandinavien

​​​​​​​Idag anländer vi till Skandinavien. Home sweet home.

OBS VIKTIGT! LÄS! IBLAND KAN GUIDEN BLI TVUNGEN ATT FRÅNGÅ DAGSPROGRAMMET PGA AV EXEMPELVIS EXTREMA VÄDERFÖRHÅLLANDEN OCH ANNAT SOM STÅR UTOM VÅR KONTROLL. MEN VI SER ALLTID TILL ATT SÅ LÅNGT DET ÄR MÖJLIGT ATT FÖLJA DET TILL PUNKT OCH PRICK. SÄKERHETEN OCH SERVICEN PRIORITERAS ALLTID HÖGST.

Hotell

Boende enligt reseprogram
Boende enligt reseprogram
All inkvartering på vandringen sker i boenden av enklare standard av typen vandrarhem. Ibland så sover man också i sovsalar och i restaurangen då det är begränsat med boenden på högre höjd men vi förs...
 • Logga DIBS