Skip to main content

Vandringsresa till Mount Everest Base Camp

OBS! Denna resa skräddarsyr vi endast på förfrågan i dagsläget så använd kontaktformuläret eller skicka ett mail direkt till info@himalaya-specialisten.se för att göra en bokningsförfrågan med valfria datum. Paketet kan ändras och utformas utifrån ert önskemål. OBS!

Vandringsresa Everest Base Camp (20 dagar)

Everest base camp är så klart en av de mest populära vandringarna i Nepal. Här får du beskåda Mount Everest som med sina 8848 meter över havet är världens högsta berg vilket gör den till en väldigt populär vandring. Denna vandring kräver ganska god fysik även om vi inte ska ge oss in på att bestiga Mount Everest. Du får också uppleva andra fina bergstoppar på denna vandring såsom Lhotse, Ama Dablam, Nuptse, Kusum Kagaroo och Thamseraku. 

Våran resa till vandringen börjar med en inrikes flygresa från Katmandu till Lukla Airport som ligger uppe i Himalaya på 2800 meters höjd. Här ifrån börjar sedan vår vandring upp mot Everest Base Camp genom en sagolikt vacker natur och mot vår högsta punkt på vandringen Kala Pathar på 5545 meter över havet, innan vi sedan vänder tillbaka. Vandringen tar oss genom Khumbudalen som också är hemvist för sherpafolket som härstammar från Tibet så det finns mycket spår från den tibetanska kulturen. Läs under fliken dagsprogram. 

Vi rekommenderar alla att packa lätt(5-10kg beroende på fysik) och smart då våra bärare max får bära 15kg bagage vardera för att försäkringar ska gälla. Medtag vandringsstavar och ett glatt humör så ska vandringen säkerligen flyta på galant. Vi kan aldrig garantera att alla når toppen på vandringen då höjdsjuka kan drabba vem som helst när som helst. Men har du god fysik och är fullt frisk så ska det inte vara några problem och behöver någon vända om så har vi alltid med gott om personal så att det aldrig blir ett problem. Safety first!

Frukost, lunch och middag äter vi efter vägen i vandrarhemmen vi vandrar förbi. Tips är att alltid ha med lite snacks efter vägen ifall energin börjar tryta. I vandrarhemmen eller Tea House som de heter i bergen vilar vi också för natten och får vår välbehövda sömn.

Känns detta intressant så kontakta oss då för mer information, bokningsförfrågan eller allmänna frågor så hjälper vi er.

Prisexempel: Från 27995:- SEK per person inklusive skatter och avgifter.

Allt det här ingår i reseexemplet: 

 • Flyg t/r Katmandu från valfri ort i Skandinavien.
 • 100% klimatkompenserad flygresa.
 • Lokala transporter, transfer och inrikesflyg.
 • Engelskspråkig lokal guide + assisterande guider. Vid önskemål kan svenskspråkig guide ordnas.
 • Bärare
 • All mat (frukost, lunch och middag) under vandringen
 • Varma drycker (te, kaffe, varm choklad – tre gånger om dagen)
 • Boende under vandringen (Vandrarhem(tea house), dubbel eller flerbäddsrum)
 • Vandringstillstånd.
 • Hotellnätter med frukost i Katmandu. Del i dubbelrum.
 • Guidade rundturer i Katmandu och närområdet.
 • Alla inträdesavgifter till museum/tempel i Katmandu.

 

Vi reserverar oss för valuta- & prisförändringar bortom vår kontroll samt för skriftfel i texten.

 

Klicka på fliken dagsprogram här nedan för att se programmet dag för dag.

OBS! Att dagsprogramet är preliminärt och kan ändras på grund av väderförhållanden. OBS! 

Läs gärna igenom PDF:en inför vandringsresan. Klicka på den blå knappen nedan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Skandinavien - Katmandu

Idag börjar vi vår resa mot Katmandu.

 • Dag 2. Anländer Katmandu

Vi möts nu upp av vår guide på plats som sedan tar oss till vår transfer och vårt hotell. Vi tar en liten vila efter en lång flygning och träffar sedan vår guide igen i receptionen för lite information om det kommande dagarna. Guiden visar oss sedan runt i området lite, exempelvis vart vi kan växla pengar, bra restauranger och bra butiker att handla nödvändiga saker för vandringen.

 • Dag 3. Guidad tur Katmandu

Idag gör vi en liten stadsvandring i Katmandu och upplever stadens puls och myllrande folkliv. Vi besöker hinduistiska och buddhistiska tempel och upplever stadens kultur.

 • Dag 4. Katmandu - Lukla (2804m) - Phakding (2650m)

Idag är den stora dagen då vi ska påbörja vår vandring. Vi beger oss efter frukosten till flygplatsen och tar ett tidigt plan till Lukla. Från Lukla påbörjar vi vår vandring mot Phakding.  Dagens vandring är endast ca. 3 timmar så det blir en bra mjukstart. Vi äter så klart lunch och i regel så blir den i Lukla eller Phakding beroende på hur flygvädret är på morgonen.

Vandringstid: 3 timmar.

 • Dag 5. Phakding - Namche Bazaar (3440m)

Så snart vi fått i oss frukosten så börjar vi vår vandring igen längsmed floden Dudh Kosi som vi sedan också korsar över ett antal gånger på hängbroar. Efter en tids vandring med fantastiska vyer så kan vi faktiskt redan idag vid klart väder beskåda världens högsta berg Mount Everest med sina 8848 meter över havet. Efter ca. 6 timmars vandring är vi så framme i Namche Bazaar som är en stor och välutrustad by med många restauranger, affärer och bagerier etc. Vi stannar här två nätter innan vi beger oss vidare.

Vandringstid: Ca. 6 timmar.

 • Dag 6. Namche Bazaar 

Vi spenderar en extra dag här i Namche Bazaar för att vila och acklimatisera oss till höjden innan vi fortsätter vidare. Här finns även ett museum inom räckhåll där vi kan lära oss mer om sherpafolkets traditioner och seder. Eller så kan ni ta er upp till Everest View Hotel för att njuta av utsikten över Khumbudalen och ett flertal majestätiska bergstoppar. 

Vandringstid: Fria aktiviteter, acklimatisering och vandring i närområdet.

 • Dag 7. Namche Bazaar - Tengboche (3867m)

Vi börjar dagens vandring och följer floden Dudh Kosi igen. Vi njuter av den vackra naturen under dagen och efter en lite tuffare stigning på ca. 700 meter så når vi så småningom byn Tengboche som ligger 3867 meter över havet. I byn finns ett litet tempel med en stor staty av buddha och vackra träsniderier som är värt att besöka. 

Vandringstid: Ca. 5 timmar.

 • Dag 8. Tengboche - Dingboche (4350m)

Vi vandrar vidare mot nya mål och idag ska vi ta oss fram till Dingboche. Vi korsar floden Imja Khola på en hängbro och tar oss sedan vidare mot Pangboche för att sedn nå Dingboche. Väl framme så kan vi beskåda bergstopparna Lhotse, Island Peak och Ama Dablam. Vi äter, vilar och återhämtar oss efter dagens vandring.

Vandringstid: 6 timmar. (Vi vandrar i lugnt tempo på grund av höjden)

 • Dag 9. Dingboche - Chukung (4710m) - Dingboche

Vi har idag ännu en acklimatiseringsdag så kroppen får tid att vänja sig vid höjden. Vi gör en vandring upp till Chukung på 4710 meter för att njuta av den vackra utsikten och sedan tillbaka igen till Dingboche för att sova där ytterligare en natt.

Vandringstid: 5 timmar.

 • Dag 10. Dingboche - Loboche (4910m)

Nu fortsätter vi vår färd uppåt mot Loboche. Byn ligger vid foten av berget Loboche med samma namn. Vi vandrar i längsam takt för att andningen ska hinna med. Vi sover över i Loboche och laddar inför morgondagens vandring.

Vandringstid: Ca. 4,5 timmar.

 • Dag 11. Loboche - Everest Base Camp - Ghorak Shep (5230m)

Den här morgonen är det dags att ta sig upp till Everest Base Camp på ca. 5364 meters höjd via Ghorak Shep. Väl uppe njuter vi av utsikten och tar bilder. Vi startar så tidigt som möjligt idag då dagens vandring kan bli lång. Efter vi varit så nära Mount Everest som vi kan komma utan att behöva använda säkerhetslinor och klättring så tar vi oss tillbaka ner till Ghorak Shep där vi spenderar natten. 

Vandringstid: 8 timmar.

 • Dag 12. Gorak Shep - Khala Pathar (5545m) - Periche (4250m)

Idag så är det också tidig uppstigning som gäller. Vill du ta dig upp till toppen på Khala Pathar på 5545 meter för att se soluppgången så behöver man ge sig iväg runt 04.30. Då äter man frukosten då man kommer tillbaka ner igen och har endast snacks med sig på vägen upp. Om du däremot nöjer dig med några fina foton på Everest i sollupgång så kan uppstigning ske vid 06.00 tiden för att sedan bara vandra en liten bit på vägen mot toppen. Sedan så beger vi oss ner mot Periche på 4250 meter där vi också spenderar natten.

Vandringstid: Ca. 8-10 timmar beroende på om man går upp till Khala Pathar eller ej.

 • Dag 13. Periche - Tengboche (3860m)

Idag så tar vi oss ner mot Tengboche. Vi smälter våra upplevelser och njuter av vandringen. 

Vandringstid: Ca. 4 timmar.

 • Dag 14. Tengboche - Manju (2840m)

Idag vandrar vi neråt förbi Namche Bazaar och sedan vidare till Manju där vi övernattar. Nu är vi nere på 2840 meter över havet.

Vandringstid: Ca. 7 timmar. 

 • Dag 15. Manju - Lukla

Från Manju så vandrar vi vidare i cirka 3 timmar och når sedan Lukla. Vi har gott om tid i Lukla att se oss omkring lite eller bara koppla av efter vandringen.

Vandringstid: Ca. 3 timmar. 

 • Dag 16. Extradag

Eftersom flyget är mycket väderkänsligt så har vi en extradag här som kanske behöver användas ifall vi inte kan ta oss ner idag från bergen. Extra dagen kan också bli i Katmandu.

 • Dag 17. Lukla - Katmandu

Idag så flyger vi ner mot Katmandu igen såvida vi inte tog oss ner redan dagen innan. Vi åker med vår transfer till vårt hotell och tar en välförtjänt dusch och vila. Fria aktiviteter resten av dagen.

 • Dag 18. Stadsrundtur Katmandu

Idag så blir det lite sightseeing i staden och vår guide tar oss runt till olika sevärdheter och monument. Idag så passar vi också på att shoppa lite som vi vill ha med oss hem.

 • Dag 19. Katmandu - Skandinavien

Vi stiger upp och äter frukost och sedan tar vi oss till flygplatsen med vår transfer för hemresa mot Skandinavien. 

 • Dag 20. Anländer Skandinavien

Idag så anländer vi till Skandinavien. Home sweet home.

 • Logga DIBS