Skip to main content

Vandringsresa Everest Panorama

OBS! Denna resa skräddarsyr vi endast på förfrågan i dagsläget så använd kontaktformuläret eller skicka ett mail direkt till info@himalaya-specialisten.se för att göra en bokningsförfrågan med valfria datum. Paketet kan ändras och utformas utifrån ert önskemål. OBS!

Vandringsresa Everest Panorama (13 dagar)

Everest Panorama är en kortare vandring som med fördel kan göras under December månad och kanske under julledigheten? I den här vandringen vandrar du precis som det låter i Mount Everest regionen och får beskåda världens högsta berg Mount Everest med sina 8848 meter över havet. Vandringen är perfekt om du inte har tiden att göra hela Everest Base Camp vandringen men fortfarande vill njuta av den storslagna naturen och de höga bergstopparna.

Vi startar med två övernattningar på hotell i den myllrande huvudstaden Katmandu som ligger på 1400 meters höjd över havet. Vi gör en stadsrundtur och besöker olika kulturella platser och tempel. Sedan den 4:e dagen så beger vi oss mot inrikesflygplatsen i Katmandu där vi tar inrikesflyget till Lukla som ligger på 2804 meters höjd uppe i Himalaya. I Lukla påbörjar vi sedan vår vandringen genom den fantastiskt vackra naturen och tar oss slutligen upp till Tengboche 3867 meter över havet. Här njuter vi av utsikten över Mount Everest och flera andra majestätiska bergstoppar innan vi sedan dagen efter vänder tillbaka neråt igen mot Lukla. Läs mer i dagsprogrammet!  

Vandringen är tuff stundtals och kräver en hyfsat god fysik. Men med lite förberedelse och träning innan brukar de allra flesta vandringarna gå riktigt bra. På denna vandring håller vi oss under 4000 meter vilket minimerar risken för höjdsjuka då den är som mest påtaglig över 4000 meter. Vi spenderar en extra dag i Namche Bazaar för att acklimatisera oss till höjden och njuter av det den stora bergsbyn har att erbjuda.

Kontakta oss för en intresseanmälan eller bokningsförfrågan så återkommer vi med ett dagsaktuellt pris till dig och/eller ditt resesällskap.

 

Prisexempel: Från 24895:- SEK per person inklusive skatter och avgifter.

Allt det här ingår i reseexemplet: 

 • Flyg t/r Katmandu från valfri ort i Skandinavien.
 • 100% klimatkompenserad flygresa.
 • Lokala transporter, transfer och inrikesflyg.
 • Engelskspråkig lokal guide + assisterande guider. Vid önskemål kan svenskspråkig guide ordnas.
 • Bärare
 • All mat (frukost, lunch och middag) under vandringen
 • Varma drycker (te, kaffe, varm choklad – tre gånger om dagen)
 • Boende under vandringen (Vandrarhem(tea house), dubbel eller flerbäddsrum)
 • Vandringstillstånd.
 • Hotellnätter med frukost i Katmandu. Del i dubbelrum.
 • Guidade rundturer i Katmandu och närområdet.
 • Alla inträdesavgifter till museum/tempel i Katmandu.

 

Vi reserverar oss för valuta- & prisförändringar bortom vår kontroll samt för skriftfel i texten.

 

Klicka på fliken dagsprogram för att se programmet dag för dag.

OBS! Dagsprogramet är preliminärt och kan ändras på grund av väderförhållanden. OBS! 

Läs gärna igenom PDF:en inför vandringsresan. Klicka på den blå knappen nedan.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Skandinavien - Katmandu

Vi flyger från Katmandu och mellanlandar på vägen. Dagen därpå är vi framme i Katmandu.

 • Dag 2. Katmandu

Vi hämtas på flygplatsen i Katmandu av vår lokala representant på plats som tar oss till vår transfer och vårt hotell för incheckning. Efter en lite vila och bensträckare så tar vår guide oss ut på en kort tur i området och visar vart vi kan växla/ta ut pengar, köpa utrustning och äta middag etc.

 • Dag 3. Stadsrundtur Katmandu

Vi besöker hinduistiska och buddhistiska tempel, super in den nepalesiska kulturen och arkitekturen och vandrar efter stadens små gator och gränder. 

 • Dag 4. Katmandu - Lukla (2804m) - Phakding (2650m)

Idag är den stora dagen då vi ska påbörja vår vandring. Vi beger oss efter frukosten till flygplatsen och tar ett tidigt plan till Lukla. Från Lukla påbörjar vi vår vandring mot Phakding.  Dagens vandring är endast ca. 3 timmar så det blir en bra mjukstart. Vi äter så klart lunch och i regel så blir den i Lukla eller Phakding beroende på hur flygvädret är på morgonen.

Vandringstid: 3 timmar.

 • Dag 5. Phakding - Namche Bazaar (3440m)

Så snart vi fått i oss frukosten så börjar vi vår vandring igen längsmed floden Dudh Kosi som vi sedan också korsar över ett antal gånger på hängbroar. Efter en tids vandring med fantastiska vyer så kan vi faktiskt redan idag vid klart väder beskåda världens högsta berg Mount Everest med sina 8848 meter över havet. Efter ca. 6 timmars vandring är vi så framme i Namche Bazaar som är en stor och välutrustad by med många restauranger, affärer och bagerier etc. Vi stannar här två nätter innan vi beger oss vidare.

Vandringstid: Ca. 6 timmar.

 • Dag 6. Namche Bazaar 

Vi spenderar en extra dag här i Namche Bazaar för att vila och acklimatisera oss till höjden innan vi fortsätter vidare. Här finns även ett museum inom räckhåll där vi kan lära oss mer om sherpafolkets traditioner och seder. Eller så kan ni ta er upp till Everest View Hotel för att njuta av utsikten över Khumbudalen och ett flertal majestätiska bergstoppar. 

Vandringstid: Fria aktiviteter, acklimatisering och vandring i närområdet.

 • Dag 7. Namche Bazaar - Tengboche (3867m)

Vi börjar dagens vandring och följer floden Dudh Kosi igen. Vi njuter av den vackra naturen under dagen och efter en lite tuffare stigning på ca. 700 meter så når vi så småningom byn Tengboche som ligger 3867 meter över havet. I byn finns ett litet tempel med en stor staty av buddha och vackra träsniderier som är värt att besöka. 

Vandringstid: Ca. 5 timmar.

 • Dag 8. Tengboche - Manju (2840m)

Idag vandrar vi neråt förbi Namche Bazaar och sedan vidare till Manju där vi övernattar. Nu är vi nere på 2840 meter över havet.

Vandringstid: Ca. 7 timmar. 

 • Dag 9. Manju - Lukla

Från Manju så vandrar vi vidare i cirka 3 timmar och når sedan Lukla. Vi har gott om tid i Lukla att se oss omkring lite eller bara koppla av efter vandringen.

Vandringstid: Ca. 3 timmar. 

 • Dag 10. Extradag

Eftersom flyget är mycket väderkänsligt så har vi en extradag här som kanske behöver användas ifall vi inte kan ta oss ner idag från bergen. Extra dagen kan också bli i Katmandu.

 • Dag 11. Lukla - Katmandu

Idag så flyger vi ner mot Katmandu igen såvida vi inte tog oss ner redan dagen innan. Vi åker med vår transfer till vårt hotell och tar en välförtjänt dusch och vila. Fria aktiviteter resten av dagen.

 • Dag 12. Katmandu

Fria aktiviteter i staden. Passa på att shoppa det sista inför hemresan och äta gott i stadens restauranger. Rådfråga vår guide ifall det är något speciellt ni vill hitta på.

 • Dag 13. Katmandu - Skandinavien

Idag åker vi hem mot Skandinavien. Home sweet home.

 • Logga DIBS