Skip to main content

Vandringsresa Manaslu Circuit

OBS! Denna resa skräddarsyr vi endast på förfrågan i dagsläget så använd kontaktformuläret eller skicka ett mail direkt till info@himalaya-specialisten.se för att göra en bokningsförfrågan med valfria datum. Paketet kan ändras och utformas utifrån ert önskemål. OBS!

Vandringsresa Manaslu Circuit - 21 dagar

Det här är en av de vackraste vandringarna i Nepal. Upplev allt från nepalesisk till tibetansk kultur. Den här vandringen är rätt så fysiskt utmanande men naturen är storslagen och gudomligt vacker. Under vandringen kommer du beskåda Mount Manaslu med sina 8163 meter över havet och så klart många andra stora bergstoppar. Vandringen tar dig genom byar där det finns tibetansk befolkning och den går så nära som 4 kilomter från den tibetanska gränsen så det finns möjlighet att köpa på sig lite hantverksprodukter från Tibet. Vi kommer även passera flera tibetanska kloster där munkar bor och utövar buddhism.

Efter leden kommer du springa på Jakar vars ull är väldigt populär att bland annat göra filtar med och andra hantverk. Jakar är anpassade att leva på höga höjder från 3200-6000 meter där det är syrefattigt och tufft klimat. Det pass vi ska gå över ligger på 5163 meter över havet så att ha lite acklimatiseringsdagar i Samdo och Sama Gaon är viktigt så vi vänjer oss långtsamt till den höga höjden och bristen på syre.

På vägen ner går vi in i Annapurnaregionen och avslutar i Daraphani. Naturen på vägen ner från passet är fantastiskt vacker och vi passerar vattendrag, sjöar och vattenfall. Det är som att ögonen aldrig får nog av den fina naturen och kameran kommer gå sig varm. Från Daraphani blir det jeep och buss tillbaka till Katmandu.

I Katmandu gör vi lite stadssightseeing både innan och efter vandringen så vi får uppleva den nepalesiska kulturen med sin vackra tempel.

Titta i dagsprogrammet nedan för mer informtion och kontakta oss gärna så kan vi berätta mer om ni har frågor och funderingar. Vi kan även skräddarsy vandringen till er utifrån era önskemål ifall det är möjligt att genomföra.

KLICKA PÅ FLIKEN DAGSPROGRAM NEDAN FÖR ATT SE PROGRAMMET DAG FÖR DAG.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Skandinavien - Katmandu

Nu är det dags för avfärd. Vi beger oss mot den flygplats vi valt och påbörjar vår resa till Nepal och Katmandu.

 • Dag 2. Anländer Katmandu

Vi anländer till Katmandu. Nu hämtas vi på flygplatsen av vår lokala guide på plats som tar oss till vårt hotell. Väl incheckade så tar vi en liten siesta efter en lån resa innan vår guide tar oss ut i staden och visar oss restauranger, växlingskontor och bankomater. Behöver ni köpa sim-kort till mobilen så hjälper vår guide er med detta också.

 • Dag 3. Rundtur i Katmandu

Vi stiger upp och äter en god frukost. Sedan så tar vi en liten rundtur i staden. Vi besöker tempel och kollar in stadens puls och det myllrande folklivet. Vi äter lunch till självkostandspris. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet igen. Nu är det dags att förbereda sin packning inför morgondagen då vi startar färden mot vår vandring med slut destination Sote Kohla för dagen. 

 • Dag 4Katmandu - Arughat Bazaar - Sote Khola (700m)

Nu åker vi bilvägen från Katmandu till Sote Khola. Detta är en upplevelse i sig då Nepalesiska vägar inte har samma standard som hemma på lång väg så färden kan bli ganska skumpig stundtals men med ett glatt gäng och glada skratt så blir det en trevlig åktur i alla fall. Genom fönstren så får du uppleva den nepalesiska kulturen och naturen så se till att ha kameran i beredskap. Vi stannar för lunch efter vägen men det är alltid bra att ha med lite färdkost själv också och framför allt vatten.

Bilfärd: Ca. 8 timmar(Kan ta mer beroende på trafiken och vägförhållanden)

 • Dag 5. Sote Khola - Lapu Besi (880m)

Så var de då dags att påbörja vår vandring. Efter en stadig frukost så beger vi oss iväg efter en väg som slingrar sig upp genom vackra skogar, gröna dalar och byar. Förbi porlande vattendrag och små vattenfall. Vi äter lunch efter ca. halva vägen. Efter några timmars vandring anländer vi till byn Lapu Besi som är vår slutdestination för dagen. Byn består av i huvudsak av Gurungfolket som man menar vandrat in från Kina/Mongoliet. Det råder en del tvivel och frågor runt omkring deras ursprung men det är kända för att många av dem blev duktiga Ghorka soldater. Ghorka är ett specialförband och som även har en egen öl uppkallad efter sig.

Vandringstid: 5 timmar

 • Dag 6. Lapubesi - Dovan (1070m)

Efter frukost lämnar vi Lapu Besi och gurungfolket bakom oss och fortsätter mot Dovan. Vi går förbi den lilla byn Khorlabensi och anländer sedan till de varma källorna i Tatopani. "Pani" betyder vatten på nepalesiska språket och tatopani betyder då varmvatten eller varmvattenskälla. Efter att vi testat känna på de varma källorna så forsätter vi framåt över en hängbro och genom vacker natur och når sedan vår slutdestination Dovan där vi övernattar.

Vandringstid: 6 timmar

 • Dag 7. Dovan - Philim (1570m)

Idag så vandrar vi vidare mot Jagat och vår guide registrerar här våra vandringstillstånd. Sedan så fortsätter vi mot byn Sirdibas och går sedan över en hängbro för att ta oss över floden Budhi Ghandaki för att sedan efter det komma fram till Philim som även den består av gurungfolket. Det är som vanligt storslagen natur att beskåda efter hela vandringen och väl på platsi Philim kan vi beskåda delar av bergskedjan Sringi Himal. Här finns också tempel, kloster och böneflaggor som lyser färgglatt och skapar en glad känsla i den vackra naturen. 

Vandringstid: 6 timmar

 • Dag 8. Philim - Deng (1860m)

Som vanligt startar vi dagen med frukost. Sedan vandrar vi genom en magiskt vacker tall- och rhododendronskog. Vi njuter av vandringen och äter i sedvanlig ordning lunch halvvägs i någon av byarnas restauranger. Efter ett par timmars vandring så når vi då jordbruksamhället Deng där man bland annat odlar bovete, korn, kål och spenat. Vi tar oss till vårt vandrarhem eller Tea House som det heter i bergen och spenderar där natten.

Vandringstid: 5 timmar 

 • Dag 9. Deng - Ghap (2160m)

Vi startar dag 9 med att gå över en i mängden av alla hängbror vi kommer passera. Sedan gör vi en brant stigning upp till byn Bihi där vi får en utsökt utsikt över Kutang Himal. Vi fortätter vidare och njuter av landskapet innan vi sedan kommer fram till byn Ghap.

Vandringstid: 4-5 timmar 

 • Dag 10. Ghap - Namrung (2260m)

Idag så vandrar vi mot byn Namrung och här i byn kan du beskåda det spektakulära berget Mount Manaslu med sina 8156 meter över havet. I byn finns också en bastu som går att hyra men se till att boka den i tid direkt vid ankomst till byn då den kan vara mycket populär under vissa perioder. Vi minglar, njuter av naturen hela dagen och sover över i Namrung för natten.

Vandringstid: 4 timmar 

 • Dag 11. Namrung - Syale (3520m)

Idag så vandrar vi iväg mot Syale som ligger 3250 meter över havet. Vi kommer ha utsikt över rupinalapasset och kommer då se många snötäckta toppar såsom Mount Manaslu, Gorkha Himal, Saula Himal, Lajing Peak och Dwijen Himal mfl. Det börjar nu bli glesare och glesare med vegetation ju högre upp vi stiger. Efter ca. 5 timmars vandring så kommer vi slutligen fram till Syale där vi stannar för natten. 

Vandringstid: 5 timmar 

 • Dag 12. Syale - Samagaon 

Dag 12 så kör vi en kort vandring till Sama Gaon för att acklimatisera oss till höjden. Dagen kan användas till att vila på vårt tea house eller så kan man ta en vandring till sjön Biranda som ligger på vägen mot Manaslu Base Camp och njuta av utsikten och naturen efter vägen. Vi spenderar natten i Sama Gaon. 

Vandringstid: 1,5 timmar  

 • Dag 13. Samagaon - Samdo

Nu är det dags för en halv dags vandring till Samdo. När du befinner dig i Samdo är du bara ett stenkast från den tibetanska gränsen och Kina, ca 4 kilometer. Njut av vyerna och byn är väldigt mysig så passa på att promenera runt lite i den. 

 • Dag 14. Samdo

Vi tar en extra dag i Samdo för att acklimatisera oss ytterligare till höjden och för att vila och sträcka på benen lite. Perfekt att ta lite kortare promenader under dagen i området.

 • Dag 15. Samdo - Larkya La Phedi/Dharamsala (4460m)

Dagens vandring går upp till Larkya La Phedi/Dharamsala och på vägen går vi förbi en liten marknad med tibetanska försäljare med varor från Tibet. Natten spenderas sedan i Larkya La Phedi/Dharamsala och vi förbereder oss för att gå över passet nästa dag. Passa på att njuta av utsikten och samtala med andra vandrare. 

Vandringstid: 4 timmar

 • Dag 16. Larkya La Phedi - Larkya La pass (5160m) - Bimthang (3720m)

Idag är det den stora dagen då vi ska upp till 5160 meter. Vi stiger upp tidigt och vandrar första biten med pannlampor för att kunna njuta av utsikten och det fina ljuset vid soluppgången. Vi tar med oss enklare lunch då det inte finns något matställe efter vägen.  Dagens vandring går mellan snöklädda toppar och berg till stor del och det är nu vi verkligen njuter av det vi kommit hit för. Vi passerar en väldigt vacker sjö också på vägen upp. Luften är tung här uppe så vi går i långsamt tempo. "Shanti shanti" som man säger i Nepal. Vi stannar till och fotar oss vid högsta punkten och fortsätter sedan ner mot Bimthang på 3720 meter och mer vegetation igen. Natten spenderas i Bimthang. Det blir en lång dag så väl framme är det oftast lite mat och sängen som gäller.

Vandringstid: Ca. 8 timmar (Kan ta längre beroende på hur man klarar höjden)  

 • Dag 17. Bimthang - Dharapani (1960 m)

​​​​​​​Idag går vandringen ytterligare neråt mot Dharapani där vi avslutar vår vandring. Här spenderar vi natten för att sedan transportera oss landvägen mot Katmandu dagen efter. Vandringen går genom galet vacker natur så ha kameran i beredskap och nu möter vi också upp med vandringsleden Annapurna Circuit.  

Vandringstid: 6 timmar 

 • Dag 18. Dharapani - Katmandu

​​​​​​​Idag transporteras vi i Jeep till Besisahar för att sedan byta till buss mot Katmandu. Dagens bilfärd är ca. 7-9 timmar men vi stannar för lunch och bensträckare efter vägen. 

 • Dag 19. Stadsrundtur Katmandu

Sista dagen i staden i Katmandu spenderar vi på en liten stadsrundtur och guidas runt efter stadens gator till alla de mest kända monumenten och templen. På kvällen har vi avslutningsmiddag och vill man shoppa är det idag man behöver göra det med. Stadsrundturen håller inte på hela dagen utan vi tänker att många vill göra sin sista shoppning nu före eller efter middagen så tid till det finns. 

 • Dag 20. Katmandu - Skandinavien

Idag så är det hemfärd. Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen. Guiden följer med i vår transfer och ser till att vi kommer oss till rätta.

 • Dag 21. Anländer Skandinavien

Hem ljuva hem. Vi kommer nu hem till Skandinavien med ett sinne berikat med fantastiska upplevelser och minnen för livet.

 

OBS VIKTIGT! LÄS! IBLAND KAN GUIDEN BLI TVUNGEN ATT FRÅNGÅ DAGSPROGRAMMET PGA AV EXEMPELVIS EXTREMA VÄDERFÖRHÅLLANDEN OCH ANNAT SOM STÅR UTOM VÅR KONTROLL. MEN VI SER ALLTID TILL ATT SÅ LÅNGT DET ÄR MÖJLIGT ATT FÖLJA DET TILL PUNKT OCH PRICK. SÄKERHETEN OCH SERVICEN PRIORITERAS ALLTID HÖGST.

Karta

Hotell

Boende enligt reseprogram
Boende enligt reseprogram
All inkvartering på vandringen sker i boenden av enklare standard av typen vandrarhem. Ibland så sover man också i sovsalar och i restaurangen då det är begränsat med boenden på högre höjd men vi förs...
 • Logga DIBS