Skip to main content

Vandringsresa till Mardi Himal Base Camp

OBS! Denna resa skräddarsyr vi endast på förfrågan i dagsläget så använd kontaktformuläret eller skicka ett mail direkt till info@himalaya-specialisten.se för att göra en bokningsförfrågan med valfria datum. Paketet kan ändras och utformas utifrån ert önskemål. OBS!

Vandringsresa Mardi Himal - 15 dagar

Mardi Himal är den perfekta vandringen för dig som vill uppleva storslagen och vacker natur på en lite kortare men intensiv vandring. Vi går upp till ca. 4500 meter och där uppe får vi även uppleva bergstoppar som sträcker sig över 7000 meter. Området är fortfarande ganska oexploaterat och här stöter du efter vägen på traditionell nepalesisk kultur. Utöver vandringen så upplever du också huvudstaden Katmandu och dess tempel samt den mysiga turistorten Pokhara. 

Strax öster om leden som tar en till Annapurna Base Camp så ringlar den vackra vägen som tar dig upp på mysiga och smala stigar genom en magiskt vacker rhododendron skog. Vandringen har en ganska tuff och brant stigning redan från start och ena vägen upp kräver att du använder händerna lite. Men som tur var så kan du ta dig runt det partiet också ifall du vill slippa använda händerna.

Nedan följer lite bilder och så finns det ett program dag för dag över vad ni får uppleva att kolla igenom. Vi kan också skräddarsy paketet utifrån era önskemål så länge det är genomförbart. Så tveka inte att ta kontakt med oss redan idag ifall ni har frågor eller funderingar.

Pokhara

KLICKA PÅ FLIKEN DAGSPROGRAM NEDAN FÖR ATT SE PROGRAMMET DAG FÖR DAG.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1. Skandinavien - Katmandu.

Nu är det dags för vår utresedag. Ni tar er på egen hand till flygplatsen från vald ort i Skandinavien och åker sedan till Katmandu med minst en mellanlandning på vägen. 

 • Dag 2. Anländer Katmandu(1400m).

Vi anländer till Katmandu som ligger 1400 meter över havet. Vi möts upp av våran lokala guide på plats som hjälper oss vidare till vår transfer som tar oss till vårt hotell i Katmandu. Vi checkar in på hotellet och vilar en liten stund innan vi ger oss ut med vår guide som visar oss fina matställen, växlingskontor och bankomater. Våran guide hjälper er att skaffa lokalt sim-kort till mobilen också för den som önskar det.

 • Dag 3. Stadsrundtur Katmandu(1400m).

Vi stiger upp och äter frukost efter en god natts sömn. Sedan så beger vi oss ut på en guidad stadstur och upplever stadens brus. Vi besöker bland annat Durbar Square och vandrar efter stadens smala gator och upplever nepalesisk stadskultur. I Katmandu så möts det gamla och det nya.

 • Dag 4. Katmandu(1400m) - Pokhara(900m) - Kande - Deurali(2060m).

Vi möts upp av vår guide i receptionen efter frukosten. Idag så beger vi oss mot inrikesflygplatsen i Katmandu med vår transfer. Vi åker därifrån med ett tidigt morgonflyg till turistorten Pokhara och genom fönstren vid klart väder kan ni beskåda den majestätiska och snöbeklädda bergskedjan Himalaya. På flygplatsen i Pokhara blir vi upphämtade och transporterade till Kande där vi sedan påbörjar vår vandring mot Deurali. På vägen mot Deurali blir det en ganska brant stigning till Australian Camp där vi äter vår lunch. Efter lunchen så vandrar vi vidare mot dagens slutdestination som är Deurali. Efter vägen så passerar vi Pothana för att sedan vandra upp till 2060 meter och Deurali där vi spenderar natten.

Vandringstid: 2 timmar

 • Dag 5. Deurali(2060) - Forest Camp(2500m)

Idag så startar vi dagen med en ordentlig frukost för att sedan bege oss ut på en vandring mot Forest Camp. Dagens vandring tar ca. 6 timmar. Vi vandrar först genom en barrskog för att sedan gå in i den vackra rhododendronskogen. Idag så äter vi medhavd lunch efter vägen på lämplig plats och njuter av naturen. Sedan beger vi oss vidare mot Forest Camp där vi spenderar natten i vandrarhem eller Tea House som det heter i bergen i Himalaya.

Vandringstid: 6 timmar.

 • Dag 6. Forest Camp(2500) - Low Camp(2970m)

Vi startar dagen med en härlig frukost som vanligt. Sedan börjar vi en klättring upp mot 3000 meter till Low Camp där vi äter lunch vid ankomst. Dagens vandring är bara ca. 4 timmar så att vi ska ge kroppen tid att acklimatisera sig. Väl uppe vid Low Camp är halva dagen kvar och vi kan njuta av utsikten däruppe och mingla med andra vandrare och Nepaleser. Härifrån ser du det magnifika berget Machapuchre även kallad fish tail vid klart och fint väder. 

Vandringstid: 4 timmar.

 • Dag 7. Low Camp(2970) - High Camp(3550)

I sedvanlig ordning så vaknar vi och äter en stadig frukost för att få rejält med energi till dagens vandring. Idag vandrar vi upp till High Camp som ligger 3550 meter över havet. Även idag är det en liten kortare vandring och vi ges tid att acklimatisera oss mer inför morgondagens vandring upp till Base Camp. Här uppe äter vi vår lunch. Nu är du omgiven av vackra bergstoppar och att gå upp och beskåda dessa tidigt i soluppgången är att rekommendera. Men missa inte solnedgången heller. Annapurna, Machapuchre och Himchuli är de toppar du ser. Magiskt vackert! 

Vandringstid: 4 timmar.

 • Dag 8. High Camp(3550m) - Mardi Himal Base Camp(4500) - High Camp(3550)

I dag är det dags för den stora dagen då vi vandrar upp till 4500 meter. Efter frukost beger vi oss iväg mot Mardi Himal Base Camp och njuter av vackra vyer. Vi äter vår lunch efter vägen ute i det fria då det inte finns något matställe efter vägen. Vi lämnar den gröna växtligheten bakom oss och går in i ett stenigt och kargt landskap. Dagens vandring är ganska lång och krävande och kommer ta ca. 7 timmar. Vi går fram och tillbaka mellan Base Camp och High Camp och väl tillbaka äter vi middag och tar en välförtjänt vila.

Vandringstid: 7 timmar

 • Dag 9. High Camp(3550) - Sidding(1770)

Den här dagen går vi hela vägen från High Camp ner till Sidding så en bra frukost som start på dagen är att rekommendera. Nu är det verkligen dags att ta fram gåstavarna om man inte redan gjort det då vi går ner ca. 1780 meter innan vi kommer till Sidding. Vi stannar till för lunch i Low Camp och forsätter sedan ner till Siddning där vi stannar och sover över. 

Vandringstid: 6 timmar.

 • Dag 10. Sidding(1700m) - Pokhara(1460m)

Efter en god nattsömn och vila så stiger vi upp och äter frukost. Från Sidding åker vi sedan Jeep tillbaka ner till civilisationen och Pokhara igen dit vi anländer vid lunchtid ca. klockan 12. Vi checkar sedan in på vårt hotell och nu får vi nästan två härliga dagar på egen hand att strosa runt i den mysiga turistorten. Njut av god mat och dryck och slappa efter vandringen. Varför inte ta en massage? Eller kanske en båttur på den vackra sjön?

 • Dag 11. Pokhara

Dagen idag är helt fri. Men fråga gärna vår guide om tips över aktiviteter eller saker att göra. Guiden är till ert förfogande hela dagen för att hjälpa till och svara på frågor. Pokhara har mycket fin shopping, mysiga restauranger och det kan vara trevligt att sätta sig nere vid vattnet för en drink och titta på förbipasserande människor. Det finns exempelvis möjlighet att åka paragliding över sjön och blicka ut över Pokhara för den äventyrlige och våghalsige.

 • Dag 12. Pokhara - Katmandu

Vi stiger upp tidigt och tar oss ut mot flygplatsen efter frukost för att ta ett tidigt morgonplan tillbaka till Katmandu. Väl i Katmandu så tar vi oss till vårt hotell och idag så får ni fria aktiviteter i huvudstaden. Strosa runt i turistdistriktet Thamel och kanske passa på att shoppa lite och njuta av god mat.

 • Dag 13. Sightseeing Katmandu med omnejd

Idag så åker vi runt i staden i bil/buss och vi tar oss iväg till Bhaktapur. Vi besöker även Swayambhunath templet som är ett av de kändaste templen i Nepal. Och sedan avslutar vi vid monkey templet. På kvällen är det sedan dags för avslutningsmiddag på en fin restaurang i Katmandu, guiden deltar och ni får möjligheten att avtacka guiden med en frivillig gåva eller kanske bara en vänskaplig kram.

 • Dag 14. Katmandu - Skandinavien

Idag checkar vi ut från vårt hotell i Katmandu och beger oss mot flygplatsen för hemresa mot Skandinavien. Guiden följer med hela vägen till flygplatsen och vinkar av oss.

 • Dag 15. Skandinavien

Vi anländer i Skandinavien igen.

 

OBS VIKTIGT! LÄS! IBLAND KAN GUIDEN BLI TVUNGEN ATT FRÅNGÅ DAGSPROGRAMMET PGA AV EXEMPELVIS EXTREMA VÄDERFÖRHÅLLANDEN OCH ANNAT SOM STÅR UTOM VÅR KONTROLL. MEN VI SER ALLTID TILL ATT SÅ LÅNGT DET ÄR MÖJLIGT ATT FÖLJA DET TILL PUNKT OCH PRICK. SÄKERHETEN OCH SERVICEN PRIORITERAS ALLTID HÖGST.

Hotell

Boende enligt reseprogram
Boende enligt reseprogram
All inkvartering på vandringen sker i boenden av enklare standard av typen vandrarhem. Ibland så sover man också i sovsalar och i restaurangen då det är begränsat med boenden på högre höjd men vi förs...
 • Logga DIBS